Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Danswetenschap in Nederland deel 6

Danswetenschap in Nederland deel 6

Wildschut, Liesbeth | e.a
VDO, 2011, paperback, 213 p.
Nederlands

De kern van de bundel bestaat uit toegankelijk geschreven verslagen en besprekingen van recent onderzoek. Er wordt bewust gekozen voor een brede benadering van dansonderzoek, zodat zowel toegepast als meer zuiver wetenschappelijk onderzoek aan bod komt. Ook wordt ruime aandacht besteed aan onderzoek dat is uitgevoerd door studenten in het kader van hun doctoraalscripties.

Bianca Nieuwboer studeerde in 2004 af aan de Universiteit Utrecht, Theaterwetenschap en is sindsdien op diverse manieren werkzaam in de danssector. Momenteel is zij beleidsmedewerker voor de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten en doceert zij aan de Fontys Dansacademie in Tilburg.

Ruth Naber studeerde in Utrecht Theater-, Film- en Televisiewetenschap met specialisatie Theaterwetenschap en Dramaturgie. Ze heeft gewerkt bij het Landelijk Centrum voor Amateurdans en is redacteur van het tijdschrift Dans. Ze verzorgt regelmatig danskijkcursussen.

Liesbeth Wildschut is docent/onderzoeker Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ze volgde de Dansvakopleiding van het Brabants Conservatorium in Tilburg, thans Fontys Dansacademie. Zij werkte als dansdocent en was danseres bij de Jeugddansgroep D3. Zij studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en promoveerde in 2003 op een onderzoek naar de betrokkenheidsprocessen van kinderen die naar dans kijken. Momenteel houdt zij zich in haar onderzoek bezig met fysieke ervaringen van toeschouwers die naar dans kijken. In haar onderwijs benadert zij de dans vanuit een historisch, theoretisch, analytisch en dramaturgisch perspectief.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje