Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Danswetenschap - deel 7

Danswetenschap - deel 7

thema 'dansmaker als onderzoeker'

Ver. Dansonderzoek, 2013, paperback, 180 p.
Nederlands

Een bundel artikelen over dans en dansonderzoek in Nederland. Het initiatief voor deze bundel werd genomen door de Nederlandse Vereniging voor Dansonderzoek.

In Danswetenschap in Nederland zijn artikelen samengebracht over aan dans gerelateerd onderzoek dat in Nederland wordt uitgevoerd aan de universiteiten, de dansopleidingen en daarbuiten. Dansonderzoek is interdisciplinair van karakter. Veel publicaties zijn nauwelijks voor een breder publiek zichtbaar. De missie van Danswetenschap in Nederland is dan ook het toegankelijk maken van recentelijk verricht, aan dans gerelateerd onderzoek van zowel ervaren als beginnende onderzoekers. De redactie van dit boek, dat een vervolg is op zes eerdere delen, werd gevormd door Bianca Nieuwboer, Liesbeth Wildschut en Wanda Zoet.

In het 180 pagina’s tellende boek vindt de geïnteresseerde lezer een unieke bundeling van onderzoek, zowel historisch als filosofisch als dansanalytisch, met uiteenlopende onderwerpen als gezondheid, virtuositeit, danseducatie, dansdramaturgie en receptie-onderzoek. Het zevende deel van Danswetenschap in Nederland laat zien dat de belangstelling voor dans als object van studie groeit en bloeit. Naast artikelen van tien wetenschappers (waaronder zeven promovendi), zijn er een tiental onderzoeksverslagen van masterscripties opgenomen.

Net als de voorgaande delen begint deze uitgave met een actueel thema. Werd in Deel 6 inzichtelijk gemaakt hoe het dansveld haar blik verbreedt en de deur naar onderzoek wijd open zet, in Deel 7 geven acht choreografen en wetenschappers hun visie op de dansmaker als onderzoeker. Naast dit artikel is er traditiegetrouw een bijdrage van een journalist, dit keer Mirjam van der Linden, over de stand van zaken in de Nederlandse theaterdans.

Hopelijk zet ook deze zevende editie van Danswetenschap in Nederland aan tot het uitwisselen van ideeën en gedachten tussen dansvakgenoten en biedt deze publicatie inspiratie voor verder onderzoek.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje