Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Ongehoord| Annie M.G.Schmidt

Ongehoord| Annie M.G.Schmidt

nu van 25,99 voor 14,95

Schmidt, Annie M.G,
2003, 2CD,
Nederlands

Oorspronkelijke opnamen uit de jaren 50, (2003)

Auteur: Samenstelling: Maarten Eilander, Henk van Gelder en Piet Tullenaar

Annie M.G. Schmidt mag met recht de koningin van het Nederlands amusementstheater en de lichte poëzie worden genoemd. Haar enorme theater- en dichtoeuvre wordt in Nederland – terecht – gekoesterd als een nationale schat, en werpt een heldere (vaak scherpe) lichtbundel op de aard en cultuur van ons volk. Zowel haar cabaretwerk als haar musicalnummers werden door talloze Nederlandse artiesten opgenomen in evenzoveel uitvoeringen. Van de meeste van die opnames is al wel eens een plaat of cd van uitgebracht. Maar niets is minder waar…

Met trots kunnen wij melden dat op initiatief van Theater Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, een dubbel-cd werd samengesteld met oorspronkelijke opnamen die nog niet eerder op plaat of cd zijn verschenen!

In de archieven van deze instellingen bleek prachtig Schmidt-materiaal voor handen te zijn uit de jaren 50, de periode dat er nog niet of nauwelijks cabaret en amusementsplaten werden uitgebracht. In die tijd werden echter wél cabaretprogramma’s op de radio uitgezonden door met name Radio Nederland Wereldomroep. De banden van die uitzendingen werden bewaard in het archief van Theater Instituut Nederland, terwijl de originele geluidsbanden van televisie-uitzendingen die in die tijd werden uitgezonden werden opgeslagen in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Door een bundeling van krachten wordt nu van dit ‘ongehoorde’ materiaal een dubbel-cd uitgebracht met onder meer opnamen van Cabaret De Inktvis. Voor dit journalistencabaret van Het Parool schreef Annie M.G. Schmidt haar eerste cabaretteksten. Dit werk werd toentertijd zo enthousiast ontvangen dat cabaretgrootheden als Wim Sonneveld en Wim Kan binnen de kortste keren in de zaal zaten om de teksten van Schmidt razendsnel af te nemen voor hun eigen programma’s. Zo kon het bijvoorbeeld gebeuren dat het nummer Marjoleine bekend is geworden in de vertolking van Wim Sonneveld; de oorspronkelijke vertolking van Willem Wittkampf van De Inktvis is nu terug te vinden op deze nieuwe cd’s. Maar niet alleen het journalistencabaret: ook opnamen uit het cabaret van Sonneveld en Kan zelf zijn te horen, onbekende liedjes uit de eerste echte radiosoap De familie Doorsnee en tv-shows van Conny Stuart, evenals een aantal kindergedichtjes (zoals Zwart Bessie: het tragische levensverhaal van ‘een mooie zwarte kip, met mooie zwarte stippen’) in de vertolking van Hetty Blok. Tenslotte is er voor de échte fans nog een prachtig cadeautje: ook Annie M.G. Schmidt zélf is op de cd’s te horen in een aantal gesproken columns!

Deze dubbel-cd is – kortom – een must voor een ieder die optimaal wil genieten van het bruisende en indrukwekkende oeuvre van Annie M.G. Schmidt!

Ongehoord: Annie M.G. Schmidt gaat gepaard met een uitgebreid cd-boekje. De totale lengte van de dubbel-cd bedraagt ongeveer 140 minuten (43 tracks).


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje