Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Theaterboekwinkel is tijdelijk gesloten.

Wacht maar tot ik dood ben - Annie M.G.Schmidt

Wacht maar tot ik dood ben - Annie M.G.Schmidt

Haar leven en werk voor theater, radio en tv

Vogel, Hans
Theater Instituut Nederland, 2000, hardcover, 414 p.
Nederlands
90-5860-014-9
van 29,95 voor 12,95

Een op duizenden feiten gebaseerd verslag van een zoektocht naar de achtergronden van Schmidts gevarieerde dramatische werk, dat vaak verborgen verbanden met haar persoonlijke leven blijkt te hebben.

Toen Parool-journalist Hans Vogel in 1999 overleed, was hij al een aantal jaren bezig met een biografie over Annie M.G. Schmidt. Zijn intensieve speurwerk leverde een grote hoeveelheid boeiend materiaal op dat, in de bewerking van Hans van den Bergh, heeft geleid tot een meeslepende reportage over Schmidts omgang met het toneel en de media, over vreugdevolle en moeizame schrijfprocessen en over liefde, vriendschappen, successen en teleurstellingen.
Vogel sprak uitvoerig met een groot aantal vakgenoten en artiesten die Annie M.G. Schmidt van nabij leerden kennen en met haar hebben samengewerkt. Van haar zoon Flip van Duyn kreeg hij inzage in Annies persoonlijke archief en het omvangrijke brievenmateriaal.
Wacht maar tot ik dood ben - de titel die Annie zelf aan Hans Vogel voorstelde - is geen biografie in de traditionele zin, maar een op duizenden feiten gebaseerd verslag van een zoektocht naar de achtergronden van Schmidts gevarieerde dramatische werk, dat vaak verborgen verbanden met haar persoonlijke leven blijkt te hebben. Het boek is verplichte lectuur voor elke liefhebber van het werk van Annie M.G. Schmidt.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje