Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Toneelschuur 50 jaar

Toneelschuur 50 jaar

Jos Schuring / Joost Swarte
ITFB, 2018, paperback, 288 p.
Nederlands
9789064038679

Geschiedenis van de toneelschuur in beeld en woord

Dit jaar bestaat de Haarlemse Toneelschuur vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag is zaterdag 20 oktober 2018 een speciaal jubileumboek gepresenteerd: Toneelschuur 50. Dit omvangrijke en rijk geïllustreerde boek, onder redactie van Jos Schuring, Rieks Swarte en Loek Zonneveld, geeft een beeld van bijzondere geschiedenis van dit theater- en filmhuis.

Vijftig jaar Toneelschuur is ook vijftig jaar moderne theatergeschiedenis. De vernieuwing in het Nederlandse theater in de jaren zeventig en tachtig, het ontstaan van gezelschappen als Onafhankelijk Toneel en Maatschappij Discordia, de Vlaamse golf, Toneelgroep Centrum, de rol van criticus Jac Heijer en uiteraard de architectuur van de vlakke vloer worden in dit boek in historisch perspectief geplaatst met verwijzingen naar het theater van nu.

Toneelschuur 50 gaat ook over gezichtsbepalende groepen als Baal, Werktheater, Dood Paard en theatermakers als Gerardjan Rijnders, Jan Joris Lamers, Guy Cassiers, Michael Matthews, en Viviane De Muynck. Ook de jongere generatie regisseurs als Thibaud Delpeut, Michiel de Regt en Paul Knieriem komen aan bod.

Met verhalen van auteurs als Loek Zonneveld, Max Arian, Dirk Groeveld, Martin Schouten, Janine Brogt, Carel Alphenaar en vele anderen worden de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Toneelschuur uitvoerig beschreven. De redactie van Toneelschuur 50 bestaat uit Jos Schuring, Rieks Swarte en LoekZonneveld. De vormgeving is van Suze Swarte.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje