Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Bosjes | Jesper Halle

De Bosjes | Jesper Halle

vertaling Tom Kleijn

Jesper Halle
Nw Toneelbibliotheek ( 393), 2017, paperback,
Nederlands

Een groepje kinderen speelt in het bos spannende spelletjes. Op een dag komt Julie, die wratten heeft en altijd snoep, aanzetten met een dure armband. De kinderen vinden in het bos een kuil met haar onderbroeken. Na een brand in het bos is Julie spoorloos. Anitra weet meer… Ten slotte duikt de dure armband weer op, om de arm van een ander meisje: begint de hele geschiedenis opnieuw?

Een spel met, maar niet voor, kinderen.

Jesper Halle (1956, Oslo, Noorwegen) schreef zo'n twintig teksten voor theater, radio, televisie en poppenspel, waaronder Dagenes lys (Ibsen Award 1997) en Lilleskogen (Wilhelm Hansen Fondens Nordic toneelschrijver award 2001 Hedda Award 2004). Halle geeft ook schrijfles op de theaterschool in Oslo en werkt als schrijfcoach voor Dramatikkens Hus.

Tom Kleijn (1949) studeerde Nederlandse taal- en literatuurwetenschap en theater. Hij begon in 1988 als huisvertaler van toneelgroep de TRUST waar hij hedendaagse Oostenrijkse en Duitse auteurs introduceerde als Goetz, Ernst en Schwab, waarmee het gezelschap in de jaren negentig een grote naam opbouwde. Hij werkte ook voor andere toneelgezelschappen en vertaalde o.a. Bernhard, Jelinek, Brecht, B?chner, Schiller, Shakespeare, Mouawad en Ibsen. Ook introduceerde hij Jon Fosse in Nederland.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje