Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Wim Sonneveld Op De Plaat 1954-1974

Wim Sonneveld Op De Plaat 1954-1974

Wim Sonneveld
2015, CD,
Nederlands
0602547337689

In deze 14cd box is voor het eerst het volledige platenoeuvre bijeengebracht dat Wim Sonneveld (1917-1974) nagelaten heeft.
De platen van Wim Sonneveld vormen een fraaie afspiegeling van de dynamische laatste twintig jaar van zijn leven, de jaren waarin hij zich ontwikkelde tot een van de grootste entertainers
die Nederland ooit gekend heeft. De chronologie van de cd-box is opgehangen aan de elf Sonneveld-langspeelplaten die in deze jaren verschenen, gestoken in de originele hoezen. Waar mogelijk zijn de albums uitgebreid met relevante singles uit dezelfde periode, exclusieve nummers, reclameplaatjes en andere bijzondere opnamen.
Aan de box zijn nog drie extra cd’s toegevoegd.
Cd 12 bevat zijn laatste project uit 1973 de soundtrack van de film ‘Op de Hollandse toer’. Op Cd 13 staan alle liedjes die in april 1970 werden opgenomen ten behoeve van de KRO-televisieshow ‘Met Wim Sonneveld naar Japan ’70’. Cd 14 is gevuld met repetitieopnamen voor ‘Een avond met Wim Sonneveld’ en ‘De Kleine Parade afkomstig uit de nalatenschap van Wim Sonneveld.
Als ‘kers op de taart’ staan op deze cd vier zeer vroege opnamen van Wim Sonneveld die tijdens het onderzoek voor deze box ontdekt zijn. Ze komen alle vier van lakplaten en zijn voor deze gelegenheid digitaal gerestaureerd.
Voor het eerst is nu ook de oer-versie van Het Dorp op cd te beluisteren! Het Dorp is door de luisteraars van Radio 5 uitgeroepen tot de beste Evergreen allertijden!
De box bevat verder een boekje met unieke foto’s uit het prive fotoarchief van de Erven Sonneveld en liner notes van Hans van der Woude (weduwnaar van Friso Wiegersma) en de samensteller Frank Jochemsen.

De box is samengesteld met medewerking van de erven Sonneveld


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje