Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

1609 Staakt het vuren | Erik Snel

1609 Staakt het vuren | Erik Snel

De Vaderlandse Oorlog , deel II

Erik Snel
ITFB, 2017, paperback,
Nederlands
9789064038563

Nieuwe toneeltekst van Erik Snel, gespeeld door theatergroep Aluin

1609 Staakt het vuren gaat over de helden van de opstand tegen Spanje: legerleider Maurits en staatsman Johan van Oldenbarnevelt. In 1609 is het vrede. Of eigenlijk is het een wapenstilstand. En dat is natuurlijk niet het meest sexy onderwerp voor een voorstelling. Maar voor een land dat z’n identiteit uit een dappere opstand haalt is vrede een veel te grote opgave. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de kersverse Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, zowel in de kerk als in de regering. De strijd om de macht tussen de hoofdrolspelers Maurits en Oldenbarnevelt wordt steeds bitterder en alle middelen worden ingezet om elkaar onderuit te halen.

Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. De voorstelling, historisch correct voor zo’n 83,7%, geeft een frisse kijk op één van de prachtige verhalen die de Nederlandse geschiedenis rijk is.

1609 Staakt het vuren is onderdeel van ‘De Vaderlandse Oorlog’, een gloednieuwe theaterserie van Erik Snel over de opkomst en ondergang van het wonderteam Maurits van Nassau en Johan van Oldenbarnevelt. 1609 Staakt het vuren is de tweede voorstelling uit de serie, na het succesvolle 1600 Slag bij Nieuwpoort. Vanaf december 2018 speelt het laatste deel, 1619 ‘Maak het kort!’ in de theaters.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje