Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Vlaklanders | Peter Verburgt en Gerardjan Rijnders

Toneelreeks Zeeland Nazomerfestival

Verburgt / Rijnders
Drvkkery, 2017, paperback, 116 p.
Nederlands
9789492170354

Vlaklanders gaat over twee oude mannen en een vrouw. De tekst van Gerardjan Rijnders en Peter Verburgt wordt gespeeld door Titus Muizelaar, Titus Tiel Groenestege en een jonge actrice.

In Vlaklanders hebben twee mannen op leeftijd besloten om na een lang leven eindelijk uit te spreken wat er te zeggen valt. De dialoog leidt tot de constatering dat hun bestaan onderwerp is geworden van de uitdijing van het heelal. Moeten ze bij elkaar blijven of juist afscheid nemen? Om de wereld te kunnen blijven begrijpen, blijkt een verwijdering noodzakelijk.

De dialoog centraal

Bijzonder aan dit project is dat het tot stand is gekomen als resultaat van een schrijf- en regie experiment. Peter Verburgt en Gerardjan Rijnders schreven Vlaklanders op basis van een onderlinge dialoog. De acteurs werden zo laat mogelijk in het repetitieproces met elkaar geconfronteerd, om een zo direct mogelijke ontmoeting op het toneel mogelijk te maken. Het stuk speelt bovendien in de wereld van het theater en wordt gespeeld door twee acteurs met een lange staat van dienst. Zij filosoferen over het leven als theater en het theater als leven. Over het verval van het geheugen en het lot van de ouder wordende acteur.

Over Gerardjan Rijnders

Gerardjan Rijnders is naast (ex-)artistiek leider van Globe en Toneelgroep Amsterdam vooral bekend als regisseur en toneelschrijver van tientallen stukken.

Over Peter Verburgt

Peter Verburgt schreef voor Johan Leysen in de jaren 80 Wittgenstein Incorporated. Vorig jaar schreef hij Ik in het blauw, een bewerking van zijn eerdere stuk The drowning of Mrs. Woolf voor De Roovers. Die gedeelde ervaring geeft mee inhoud aan VLAKLANDERS, een productie om als toneelliefhebber naar uit te kijken.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje