Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Inleiding televisiestudies

Inleiding televisiestudies

Hermes, Joke | e.a
Boom, 2003, paperback, 303 p.
Nederlands
9789053528372

Inleiding televisiestudies is de eerste Nederlandstalige introductie in een vakgebied dat zich ook in ons land in een sterke groei mag verheugen. Nu traditionele tegenstellingen als die tussen hoge en lage cultuur en publieke en commerciële televisie lijken te vervagen, is er een nieuw begrippenkader nodig om het huidige televisie-aanbod kritisch te analyseren. Werkend vanuit het internationale perspectief van cultural studies brengen de auteurs aan de hand van voorbeelden een aantal centrale ideeën en begrippen bij elkaar in een nieuwe visie op televisie.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel biedt de lezer theoretische gereedschappen waarmee televisiestudies bedreven kan worden. In het tweede deel komen die theoretische begrippen terug in de analyse van een aantal hedendaagse televisieprogramma's en - genres. Het boek wordt gecompleteerd met een beknopte geschiedenis van de Nederlandse televisie.

over de auteurs

Joke Hermes is sinds 2004 lector Publieke Meningsvorming aan Hogeschool INHOLLAND. Daarnaast is ze verbonden aan de Universiteit van Amsterdam waar ze televisiewetenschap doceert bij de leerstoelgroep Media en Cultuur

Maarten Reesink is verbonden aan de leerstoelgroep Media en cultuur (voorheen Film- en televisiewetenschap) van de Universiteit van Amsterdam, waar hij betrokken was bij de ontwikkeling van de specialisatie televisiestudies.


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje