Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

The Beggard's opera - Gardiner 1983

The Beggard's opera - Gardiner 1983

Gay
Arthaus, 2016, DVD,
4058407092209

THE BEGGAR’S OPERA
John Gay
Opera in drie aktes, Engels gezongen
Opgenomen in 1983

Roger Daltrey, Stratford John, Patricia Routledge, Carol Hall, Bob Hoskins
The English Baroque Soloist
Dirigent: Sir John Eliot Gardiner
Libretto: John Gay
Muziekselectie: Johann Christoph Pepusch, gearrangeerd door Jeremy Barlow en Sir John Eliot Gardiner
Ontwerp: David Myerscough-Jones
Kostuums: Alun Hughes

John Gay (1685-1732), een geniale dichter en toneelschrijver met een talent voor satire, kreeg het idee voor The Beggar’s Opera van zijn vriend, de satiricus Jonathan Swift. Het werk werd geënsceneerd door John Rich (die de pantomime in Engeland had geïntroduceerd) en het werd een gigantisch succes. Het bleek dat dit soort opera’s, die zich afspelen in het criminele circuit van Londen en doorspekt zijn met scherpe spot over corruptie van de hogere klassen, beter aan de Engelse smaak beantwoordden dan de heroïsche opera’s van Handel.
Deze Beggar’s Opera werd speciaal voor televisie gemaakt en weerspiegelt de kwaliteit en scherpte van de etsen van Hogarth die Gay’s originele versie beïnvloedden. De personages in deze komische weergave van het Londense straatleven tierden welig met stelen, wellust en bedrog: Peachum, de heler van gestolen goederen, die zijn klanten belazerd; Macheath, de struikrover, is getrouwd met Polly Peachum, maar is beloofd aan Lucy Lockit, Lucy probeert haar rivale Polly te vergiftigen; Pechum en Lockit hebben beide baat bij Macheath’s verscheiden en dus wordt hij naar de galg gebracht vanwege zijn uitspattingen. Lust, hebzucht en corruptie voren de boventoon in dit uitbundige stuk populair theater.
De muziek voor deze productie is gebaseerd op 18e eeuwse volksmuziek van het origineel (geselecteerd door Johann Christoph Pepusch) door barokspecialisten Jeremy Barlow en John Eliot Gardiner, die de English Baroque Soloists dirigeert. Zij spelen op authentieke instrumenten. Roger Daltrey, zanger van The Who en ster uit de films Tommy, McVicar en Lisztomania, voert een voorname bezetting aan als de doortrapte held Macheath.

Geluids Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 4:3
Speelduur: 135min - Menu talen: Engels, Duits, Frans, Spaans - Ondertitels: Engels, Duits, Frans, Spaans


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje