Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Fidelio - Beethoven

Fidelio - Beethoven

Zurich 2004

Beethoven
Arthaus, 2016, DVD,
4058407092230

FIDELIO
LUDWIG VAN BEETHOVEN
LIVE OPNAME VANUIT HET ZURICH OPERA HOUSE, 2004

Leonore - CAMILLA NYLUND
Florestan - JONAS KAUFMANN
Rocco - LÁSZLÓ POLGÁR
Don Pizarro - ALFRED MUFF
Don Fernando - GÜNTHER GROISSBÖCK
Dirigent - NIKOLAUS HARNONCOURT
Regie - JÜRGEN FLIMM
Décor - ROLF GLITTENBERG

Beethoven’s enige opera Fidelio blijft het publiek fascineren met het betoverende verhaal van de ware liefde. Geënsceneerd door de gerenommeerde ope -
ra directeur Jürgen Flimm is deze productie het resultaat van een prachtig samenspel van het orkest en koor van de Opera van Zürich en de bijzondere cast. Met in de hoofdrol de Finse sopraan Camilla Nylund , die een prachtig personage neerzet van de tegenstrijdige karakters als de liefhebbende vrouw Leonore en haar alter ego de jonge Fidelio. Haar tegenspeler, Jonas Kaufmann, die de laatste jaren internationale faam heeft verworven, speelt overtuigend de lijdende gevangene die door echtelijke liefde weer tot leven wordt gewekt. László Polgár is de gevangenbewaarder verscheurd tussen hebzucht en sympathie en Alfred Muff vertolkt de rol van de sinistere Don Pizarro.
Onder de muzikale leiding van Nikolaus Harnoncourt werd deze productie een gedenkwaardige gebeurtenis. De Oostenrijkse dirigent wordt alom geroemd voor de transparantie van zijn interpretaties, intellectuele diepgang en zijn emotionele begrip voor zowel muziek als het opera plot. Hij noemde deze opera een lofzang op de huwelijkse liefde. Hoewel het werk veelal wordt geïnterpreteerd in politieke termen van onderdrukking en bevrijding , gevangenschap en vrijheid, is Harnoncourt absoluut van mening dat, “voor Beethoven, deze onderwerpen slechts een middel waren om zijn bezorgdheid te uiten over de liefde. Het gaat uiteindelijk om Leonora en Florestan. Over wat bereikt kan worden door ware liefde en dat een liefhebbende vrouw bereid is om alles te doen voor haar man.”

Geluids Formaat: PCM STEREO, DD 5.1, DTS 5.1
Beeld Formaat: 16:9 - Ondertiteling: DE, GB, FR, ES, IT
Speelduur: 128 mins


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje