Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

De Leeuw zingt Long | Paul de Leeuw

De Leeuw zingt Long | Paul de Leeuw

Leeuw, Paul de
2015, CD,
Nederlands
0602547063618

Paul de Leeuw zit alweer 30 jaar in het vak als succesvol presentator en programmamaker én staat nog regelmatig in het theater. Naast al zijn werkzaamheden heeft hij tijd gevonden om de studio in te duiken voor het album De Leeuw Zingt Long. Hierop zingt hij liedjes van zijn grote muzikale voorbeeld: Robert Long.

De Leeuw rondt op dit moment de laatste uitzending van het tv-programma Roodkapje af en staat vanaf oktober weer een aantal maanden in de theaters met zijn show “Ik Ben Rustig”.

Dat ik ben rustig slaat niet op zijn agenda, want naast al deze werkzaamheden heeft De Leeuw ook tijd gevonden voor zijn grootste passie: zingen. Voor zijn nieuwste album heeft De Leeuw zich verdiept in het werk van één van zijn grootste muzikale inspiratiebronnen: Robert Long. Als klein jochie draaide hij thuis op zijn oranje draaitafel de platen van Robert zoals “Vroeger Of Later” en “Levenslang”.

Aan het album werkt een indrukwekkende rij gastmuzikanten mee waaronder Marcel de Groot, Ruth Jacott, Carel Kraayenhof, het Rosenberg Trio en The New Cool Collective.

De productionele leiding voor De Leeuw Zingt Long is in handen van John van Eijk, de vaste producer van De Leeuw. Hij is verantwoordelijk voor een aantal van De Leeuws grootste hits zoals “Ik Heb Je Lief’ en “Ik Wil Niet Dat Je Liegt”. Van Eijk wordt verder bijgestaan door The Common Linnets en Typhoon.

“De Leeuw Zingt Long” is een album met veel liefde en respect naar Robert Long en zijn muzikale erfenis. De Leeuw heeft de liedjes zelf gekozen en heeft met elk nummer een bijzondere band. En dat is te horen.

1. Liefste, M'n Liefste

2. Toen Hij Zei: "Schat..."

3. Allemaal Angst

4. Thorbeckeplein

5. Levenslang

6. Waar Wou Je Heen Gaan

7. Jij Wou Mij Totaal

8. Zeven Over Twaalf

9. Kalverliefde

10. Beschaafde Tango

11. Als Je Ooit Weggaat

12. Het Leven Was Lijden

13. Je Bent Pas Zeventien

14. Afscheid

15. Jij En Ik

16. Flink Zijn - Uitvoering Symphonica In Rosso


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje