Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

  Toen blijkt Nu | Kooten & de Bie

  Toen blijkt Nu | Kooten & de Bie

  Kooten & de Bie
  2016, 3 DVD,
  Nederlands

  Tien films van Van Kooten en De Bie die hun schaduwen tientallen jaren vooruit wierpen

  Toen Van Kooten en De Bie in 1981 opkomst en ondergang van de Tegenpartij op de VPRO-televisie brachten (verzameld op de DVD De hele teringzooi van de Tegenpartij), konden zij niet vermoeden dat decennia later de politieke denkbeelden van de Haagse Vrije Jongens Jacobse en Van Es als hoogst actueel werden ervaren. De lijn van de Tegenpartij naar het gedachtegoed van Pim Fortuyn en Geert Wilders is moeiteloos te trekken.

  Ook het satirische werk van het Simplisties Verbond in de late tachtiger jaren blijkt van zo'n voorspellende betekenis. Met onderwerpen als cultuur en de zorgzame samenleving, privacy, nieuwe spiritualiteit, de gezondheidscultus, baby op bestelling en de botsing tussen het commerciële en het ideële.

  De tien films in deze box, die werden gemaakt in 1986, 1987 en 1988 en uitgezonden door de VPRO, behandelen onderwerpen die vandaag de dag nog actueel zijn. Wat toen begon en ver weg leek, blijkt nu nog niet ten einde of soms akelig dichtbij.

  De dvd-box Toen Blijkt Nu is een nieuwe release van het Simplisties Verbond in samenwerking met Bertus/MoCD. De tien films zijn niet eerder op dvd verschenen en niet gratis te bekijken op het YouTube-kanaal van het Simplisties Verbond. Samen met de eerder verschenen boxen Koot- & Biebliotheek en Thematheek geeft het een prima overzicht van het rijke werk van het Simplisties Verbond.

  Een must voor alle fans en verzamelaars waartoe, onder miljoenen anderen, ook koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte behoren.

  Extra's

  Boekje van 12 pagina’s met foto’s en informatie over elke aflevering


  Koormuziekwinkel

  Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
  Nu ook Koorreizen

   

   

  U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje