Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Drama aangenaam - een dramaleerlijn / vernieuwde uitgave

Drama aangenaam - een dramaleerlijn / vernieuwde uitgave

112 volledige dramalessen ( groep 1 t/m 8)

Pauli Fleer
Schoolsupport, 2015,
Nederlands

€ 225,00


Geef drama de plaats op school die het verdient Drama aangenaam biedt een praktijkgerichte aanpak om drama een plaats te geven op school. Deze methode is ontstaan uit de praktijk van een dramaconsulent, werkzaam bij Kunst Centraal, het steunpunt kunsteducatie voor de provincie Utrecht. De lessen zijn uitgevoerd op verschillende scholen. De uitgave bestaat uit maar liefst 112 volledige lessen die samenhang en een logische opbouw vertonen

Voor welke leerlingen is Drama aangenaam geschikt?
De methode Drama aangenaam is ontwikkeld voor groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs. De lessen sluiten aan bij de verbeeldingswereld van de leerlingen. Zoals een goede dramales betaamt, zijn de leerlingen tijdens de lessen het grootste deel zelf actief bezig met het vak drama. De methode is er ook op gericht om leerkrachten inzicht te geven in het vak drama en materiaal te bieden voor goede dramalessen.

Waaruit bestaat Drama aangenaam?
Drama aangenaam bestaat uit de volgende modules:
Module 1: Basiswerkvormen drama – non-verbale werkvormen
Module 2: Spelen met rollen
Module 3: Taalspelen
Module 4: Improviseren en presenteren

Module 1, 2 en 3 bevatten acht lessen per twee jaargroepen (1/2, 3/4, 5/6 en 7/8). Module 4 bevat vier lessen per twee jaargroepen en daarnaast drie voorbeeldlessen en lessuggesties gericht op het maken van presentaties.

Belangrijk bij drama
Omdat drama een discipline is met veel vrijheid is het juist nodig om met de leerlingen goede afspraken te maken. Een basisregel is dat de leerlingen in eerste instantie leren om de aandacht bij zichzelf te houden. Kunnen zij dit goed, dan is een volgende stap mogelijk, namelijk samenspel. Ook is het belangrijk dat je de ander niet stoort in zijn spel en respect te hebben voor elkaars spel.
Drama wordt dan vast een succes! Drama wordt aangenaam

Complete leerlijn bestaande uit 4 mappen


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje