Theaterboekwinkel
asdfadfasfd

Jeanne d'Arc | tv serie drama

Jeanne d'Arc | tv serie drama

met Josine van Dalsum en Rutger Hauer

Jeanne d'Arc
Music Products, 2011, DVD,
Nederlands

Maar liefst 3,5 uur duurde op Goede Vrijdag, 24 maart 1978, de gedenkwaardige KRO-uitzending van ’Heilige Jeanne’, de TV-bewerking door John van de Rest van het beroemde Engelse ’Saint Joan’ van Nobelprijs winnaar George Bernard Shaw.

Met Josine van Dalsum als de onstuimige, Lotharingse boerendochter die niet lezen en schrijven kon, maar de pretentie had Frankrijk in 1430 te bevrijden van de Engelse bezetters en kroonprins Karel VII, de Dauphin, tot koning te laten kronen. Een streven dat haar, na een eindeloos proces, op de brandstapel bracht.

In dit door lengte en kwaliteit, unieke televisiedrama, dat geheel, in imposante decors, in de Nederlandse televisiestudio’s werd opgenomen, treden vooraanstaande acteurs op uit dat tijdperk: Coen Flinck, Johan Schmitz, Lex van Delden, Rutger Hauer, Max Croiset, Ben Aerden, Will van Selst, Paul Röttger, Elsa Lioni, Tom van Beek, Leo de Hartogh en Leen Jongewaard.

De extra DVD bevat een blik achter de schermen van deze unieke productie en de box gaat vergezeld van een 8 pagina's tellend, rijk geïllustreerd boekje


Koormuziekwinkel

Koormuziekwinkel .De website voor de koorzanger en liefhebber van koormuziek. Bladmuziek-Boeken-Cd's-Dvd's
Nu ook Koorreizen

 

 

U heeft 0 product(en) (€ 0,00) in uw winkelwagentje